SEWT® talajhőcserélő rendszer

A rendszerelem részletes leírása

Az indirekt talaj-levegő hőcserélő (SEWT) jelentősen megnöveli a hatásfokát és üzembiztonságát a hővisszanyeréses szellőző rendszereknek.

Az SEWT még több fűtési (és hűtési) energiát takarít meg, így járul hozzá a minimális üzemeltetési költséghez és az egész évben kellemes klímához, optimális kiegészítője a hővisszanyerős központi szellőztető rendszereknek.

Előnyök

  • A hideg hónapokban előmelegíti a levegőt, és teljesen jegesedés mentes üzemet biztosít.
  • Kellemes “természetes” hűtés a meleg napokon.
  • Komplett készlet, egymáshoz illesztett komponensekből.

Működési elv

Az SEWT indirekt talaj-levegő hőcserélő felhasználja a talajban mélyebben uralkodó, egész évben közel állandó hőmérsékletet a levegő melegítésére/hűtésére. A talajkollektor csövét legalább 1,2 m mélyre kell fektetni. A hidraulikai egység keringteti a külső hőmérséklet függvényében a glikolvíz keveréket, amely a hőátvitelt végzi. A frisslevegőnek egy hőcserélőn keresztül adja át a meleget/hideget a folyadék.

Hatása a hideg évszakokban

Előmelegíti a beszívott frisslevegőt, akár egészen 14 °C-kal emelve hőmérsékletét. Ezáltal a levegő mindig 0 °C feletti hőmérsékleten kerül a hővisszanyerős szellőztető berendezéshez, így az a jegesedés veszélye nélkül, folyamatosan üzemelhet.

Az eredmény egy pozitív hatás az energiamérlegre és magasabb befújt levegő hőmérséklet, az utófűtés szükségtelen, és biztonságos fagymentes üzem.

Hatása a meleg nyári hónapokban

A talaj-levegő hőcserélő a külső beszívott levegőt lehűti és a helyiségek hőmérsékletében egy érezhető csökkenést eredményez.

Hatása az átmeneti időszakokban

A termosztát által meghatározott cirkuláció történik, így a rendszer a külső levegő hőmérsékletét alapul véve mindig energetikailag optimálisan üzemel. A felesleges működés kiküszöbölésével további energia takarítható meg és a helyiségekben mindig kellemes klíma uralkodik.

MAGYARORSZÁGON

DÍJ, ELISMERÉS

KÉSZÜLÉKTÍPUS

%

NÉMET MINŐSÉG

KÉRJEN AJÁNLATOT!

5 + 1 =

KÉRJEN AJÁNLATOT!

10 + 9 =

HELIOS VEZÉRKÉPVISELET

A Helios ventilátorok magyarországi vezérképviselete

KAMLEITHNER BUDAPEST KFT.

1225 BUDAPEST, TÉTÉNYLIGET UTCA 3.

AZ IRODA NYITVATARTÁSA:

  • H-Cs: 8:00 – 16:30
  • P: 9:00 – 13:40