Központi hővisszanyerős szellőztetőgép

A rendszerelem részletes leírása

A KWL-központok kiváló energiamérleggel rendelkeznek. A lakás levegőjét folyamatosan a megkívánt intenzitással cseréli, frissíti, miközben a befújt levegőt az elszívott párás levegőből visszanyert hővel melegíti fel (nyáron pedig hűti).

Az energiatakarékosságnál is fontosabb azonban, hogy a zárt, légtömör nyílászárókkal felszerelt lakásban is egészséges és kellemes legyen a levegő.

A KWL központi hővisszanyerős szellőztető gépek, lakások, családi házak, irodák megfelelő és folyamatos szellőztetéséről gondoskodik. A Kompakt kialakítású hővisszanyerős készülékek fali és mennyezeti kivitelben érhetőek el.

Szériakivitelben tartalmazzák az innovatív easyControls beépített webszerveres vezérlést. Választhatóan magas hatásfokú műanyag, vagy páravisszanyerős entalpia hőcserélővel. Minden típus energiatakarékos EC-motoros hajtású ventilátorokkal szerelt.

Ház

Horganyzott acéllemez, fehérre porlakkozott, kettősfalú, körkörös 12 mm vastag ásványgyapot hő- és hangszigeteléssel.

Egyszerűen szerelhető és karbantartható. Minden belső egység a levehető előlapon keresztül szabadon hozzáférhető.

Hőcserélő

Nagyfelületű kereszt-ellenáramú műanyag hőcserélő, 90% feletti hatásfokkal. Az „ET“ típusok magas hatásfokú entalpia hőcserélővel szereltek, amely a páratartalom egy részét is visszanyeri.

Ventilátorok

Két csendes, nagy teljesítményű, energiatakarékos EC hajtású radiális ventilátor gondoskodik az elhasznált levegő elszívásáról és a frisslevegő befúvásáról. Karbantartás mentesek, az időnkénti tisztításhoz egyszerűen kivehetők.

Légvezetés

Az elszívó, befúvó, kifúvó és frisslevegő csonkok a készülék tetején találhatók, NÁ 125 mm-es átmérővel. A légtömör csatlakoztatás érdekében RVBD 125 típusú, külön rendelendő csőcsatlakozó használata javasolt. Kondenzátum elvezetés A készülék alján található a kondenzátum kifolyás. A készülékkel egy golyós szifont mellékelünk, amely a helyi csatornarendszerhez csatlakoztatható.

Légszűrés

Tiszta frisslevegő bevezetés G4 osztályú szűrővel, opcionálisan F7-es pollenszűrő is rendelhető.

Elszívó oldalon szintén egy G4 szűrő védi a hőcserélőt az elpiszkolódástól.

Nyári üzem

Az automatikus bypass funkció, hőcserélő letakarással szériakivitelben megtalálható minden típuson.

Fagyvédelem

Minden típus tartalmazza az automatikus fagyvédelmet, amely a befújt levegő mennyiségét, illetve az opcionálisan beépíthető fagyvédelmi előfűtőt szabályozza.

CO 2 , VOC és páraérzékelők

Az optimális szellőztetést automatikus üzemmel biztosíthatjuk, amelyhez a belső levegő minőségét meghatározó páratartalom, CO 2 és kevert gáz érzékelők csatlakoztathatók. (Érzékelő fajtánként akár 8 darab csatlakoztatható).

MAGYARORSZÁGON

DÍJ, ELISMERÉS

KÉSZÜLÉKTÍPUS

%

NÉMET MINŐSÉG

KÉRJEN AJÁNLATOT!

13 + 3 =

KÉRJEN AJÁNLATOT!

9 + 4 =

HELIOS VEZÉRKÉPVISELET

A Helios ventilátorok magyarországi vezérképviselete

KAMLEITHNER BUDAPEST KFT.

1225 BUDAPEST, TÉTÉNYLIGET UTCA 3.

AZ IRODA NYITVATARTÁSA:

  • H-Cs: 8:00 – 16:30
  • P: 9:00 – 13:40