Hogyan működik?

Kedves érdeklődőnk, kérjük, tekintse meg rövid ismertető videóinkat!

Korunk építési technológiái napról-napra fejlődnek. Legyen szó újépítésű, vagy felújított épületekről, az energiahatékonyság már a mindennapjaink részéve vált. Ahogy egyre inkább elszigeteljük magunkat a külső környezettől, úgy feledkezünk meg a belső komfort egyik alapvető eleméről, vagyis a szükséges frisslevegőről. Egy hermetikusan elzárt helyiségben jóval hamarabb dúsul fel a CO2 -, illetve nő a páratartalom, de még érdemes idesorolni az építőanyagokból, bútorokból kipárolgó vegyületeket, melyek hosszú távon akár egészségkárosodáshoz is vezethetnek. Természetesen a hagyományos ablaknyitásos módszerrel is megszabadulhatunk az elhasznált belső levegőtől, de ebben az esetben máris felborul az épület előzetesen kalkulált energiamérlege, nem kívánt többletköltségeket idézve elő. Erre a problémára nyújt megfelelő megoldást a HELIOS hővisszanyerős szellőztetési rendszere, mely minimális üzemeltetési költségek mellett képes a lakóterekben kontrollált frisslevegő ellátást biztosítani. A szabályozott szellőztetésnek köszönhetően a fűtési számlák mérséklődnek, a huzathatások megszűnnek és a túlzott nyári napsugárzás által okozott fülledtség is enyhül.

Rendszerünk előnyeit már a tervezési fázisban tapasztalni lehet az egyszerű nyomvonalterveknek köszönhetően. A csőrendszer födémbe helyezése további költségcsökkentést eredményez, illetve felújításoknál is kiválóan alkalmazható. Újépítésű ingatlanok esetén a mennyezeti sarkokban végigfutó gipszkartonos csőtakarás immáron a múlté. Nincs többé bonyolult beszabályozás, megközelíthetetlen porlerakódás. A rendszer tisztítása az elágazásmentes, csillagrendszerű csővezetésnek köszönhetően rendkívül egyszerűen megvalósítható. A hangcsillapított osztódobozok a központi gép minimális zaját, valamint a helyiségek közötti áthallást is megszüntetik, leszerelhető előlapja pedig szintén a rendszer tisztíthatóságát garantálja. A csővezetékek sima, antisztatikus, belső felületei higiéniai tanúsítással rendelkeznek és garantálják az egyenletes légáramlást, melyet a befúvási/elszívási pontokon elhelyezett tányérszelepek, illetve rácsok állításával finomszabályozhatunk.

Az alábbi ábránkon KWL központi gépünk működési elvét láthatja:

Kwl

A hajdani forgódobos berendezésekkel szemben ma már korszerű lemezes hőcserélőkkel biztosíthatjuk a hővisszanyerést, ezáltal kizárólag az elszívott levegőből visszanyert hőt juttatjuk vissza a belső terekbe (szag-, illatanyagokat, fölösleges nedvességet nem). A HELIOS KWL készülékei a legmodernebb EC motoros ventilátorokkal rendelkeznek, melynek köszönhetően halk, alacsony fogyasztású, valamint széles skálán testre szabható üzemeltetést biztosítanak. A berendezések segítségével minimális villamos energiafelhasználásával a nap 24 órájában por- és pollenmentes frisslevegőt biztosíthatunk a család számára.

Talajhőcserélő rendszereinkkel további üzemeltetési költségeket spórolhatunk a téli időszakban, míg a berendezés nyáron előhűti a beszívott frisslevegőt.

Cégünk több mint 20 éve ismert a hazai épületgépészet világában. Minőségi termékeinkhez minőségi szolgáltatásokat is párosítunk, melyeket referenciáink százai igazolnak. A tervezőkkel való kooperálástól egészen a kivitelezők oktatásáig segítjük a szellőztetési rendszereink megvalósulását, továbbá gyors kiszolgálással, rövid szállítási határidővel és országos szervízhálózatunkkal állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Részletes árajánlatunkért, illetve szakmai tanácsadásért várjuk jelentkezésüket!


Friss ház a Facebookon

Hírlevél feliratkozás

Hírlevelünkből elsőként értesülhet újdonságainkról, akcióinkról.

Szolgáltatásaink

Vezérképviseletünk szakmai tanácsadással, országos viszonteladói háttérrel, szervízhálózattal, valamint részletes ajánlatadással segíti Önt tervezési és kivitelezési kérdéseiben.

Ajánlatot kérek

Cégünkről

Cégünk a Kamleithner Budapest Kft. magyar-osztrák vegyesvállalatként alakult 1989-ben. 1994-ben teljesen magyar tulajdonba került. Ezzel egy időben a cégvezetés legfőbb céljává a minőségi szemlélet, minőségi termék, minőségi munka általánossá tétele vált, amely - többek között - a tevékenységi kör megtisztítását jelentette.

Vezérképviselet

1214 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 189. Tel.: +36 1 425 3288

Szolgáltatásaink

Vezérképviseletünk szakmai tanácsadással, országos viszonteladói háttérrel, szervízhálózattal, valamint részletes ajánlatadással segíti Önt tervezési és kivitelezési kérdéseiben.

Ajánlatot kérek!