Hírek

Decentrális szellőztetés és hővisszanyerés - Helios EcoVent Verso

Napjainkban a szellőztetés kialakítása már ugyanúgy szükséges, mint a fűtés, ivóvíz, vagy villamos áram. Az emelkedő energiatakarékossági követelmények miatt újépítéseknél és felújításoknál is egyre tömörebb épületszerkezeteket építenek. A következmény: a helyiségekben nincs természetes légcsere, a pára és az elhasznált levegő benn reked. A nedvesség általi épületkárok és a velük járó reklamációk elkerülésére a szükséges légcserét tartósan, a felhasználótól függetlenül biztosítani kell.

Az ellenőrzött, hővisszanyeréses lakótér szellőztetés (KWL®) a szabványoknak megfelelően tejes körűen biztosítja, hogy a légtechnikai ráfordításokból ne csak a lakótérkomfort, de az energiamérleg is profitáljon. A decentrális hővisszanyeréses megoldás elsősorban a felújításoknál mutat kimagasló előnyöket, a gazdaságos, egyszerűen megvalósítható helyiségszellőztetésre.  Az optimális üzem érdekében már a tervezés keretében érdemes vele számolni.

Decentralis_lakasszellozes

A decentrális szellőztetésnél két fontos szempontot kel figyelembe venni:

Egyrészről a magas hatásfokú készülékek alapfeltételei a gazdaságos üzemeltetésnek, másfelől az egyes szellőztetők egymással tökéletes összhangban, egy egységes rendszert képezzenek.

Az új Helios EcoVent Verso mindkét szempontból a kategória legjobbjai közé tartozik. Az előre összeállított rendelési készletek és a gyors és egyszerű szerelhetőség által az EcoVent Verso gazdaságos megoldást nyújt mindenféle helyiség szellőztetésére.

A kerámia hőtároló, az áramlás egyenirányító és az EC-ventilátor tökéletes kombinációja teszi az EcoVent Versot magas hatásfokúvá és kiemelkedően csendessé. Az előzetes tervezés biztosítja a kívánt komfortot a felhasználó számára.

Elszivas_befuvas

Legalább két, ellentétes ütemben működő készülék alkot egy működő szellőztető rendszert, de a levegő igény alapján akár több készülék is telepíthető. Az intelligens vezérlés lehetővé teszi az egyedi légmennyiségek optimális beállítását akár páratlan számú készülék esetén is. Ezen felül elsőként oldotta meg a Helios, hogy kisventilátorokkal együtt, - mint pl. az ultraSilence® ELS, vagy a MiniVent® M1 - igazi hibridszellőztetést lehessen megvalósítani.

Szelloztetesi_megoldasok

A Helios EcoVent Verso új lehetőségeket hoz a helyiségek hővisszanyerős szellőztetésében, különösen ott, ahol valamilyen okból a szokásos elrendezések (központi gép, csövezés, végpontok) nem kivitelezhetők. Nagyszerűen alkalmazható olyan felújításoknál, amelyeknél kiemelt követelmény a minimális helyigény, mert mindössze 20 cm-es faláttörés szükséges a beépítéshez.

Ecovent_verso_felepites

A Helios EcoVent Verso kiemelkedő tulajdonságai:

1. energiatakarékos EC ventilátor (45 m3/h, maximum 6,4W fogyasztás), öt fokozattal.

2. hatásfoka akár a 88%-ot is eléri (DIBt mérésekkel igazolt),

3. páratlan számú egység is alkothat rendszert, a vezérlés összehangolja a teljesítményeket, akár 8 egység is működhet egyetlen vezérlővel,

4. hibrid üzemre is képes, azaz együttműködik a meglévő, vagy kiegészítőleg felszerelt helyi elszívásokkal (Helios M1/ELS),

5. USB-n keresztül számítógépre köthető és a beállító szoftverével egyszerűen konfigurálható,

6. sima felületű, pórusmentes, higiénikus kerámia test,

7. egyszerű tisztítás és szűrőcsere,

8. többszörösen díjnyertes design előlap és nemesacél kültéri rács,

9. hőhídmentes beépítés a szigetelt burkolatnak köszönhetően.

Az építkezési folyamatokhoz igazodva három szállítási egységben rendelhető készülék, egyszerűen és gyorsan telepíthető, így nem csak üzeme, de beépítése is takarékos.

Bővebb termékinformáció és katalógusletöltés: www.helios.hu/ecovent

Kamleithner Budapest Kft. - A Helios ventilátorok magyarországi vezérképviselete

Hírlevél feliratkozás

Hírlevelünkből elsőként értesülhet újdonságainkról, akcióinkról.

Szolgáltatásaink

Vezérképviseletünk szakmai tanácsadással, országos viszonteladói háttérrel, szervízhálózattal, valamint részletes ajánlatadással segíti Önt tervezési és kivitelezési kérdéseiben.

Ajánlatot kérek

Cégünkről

Cégünk a Kamleithner Budapest Kft. magyar-osztrák vegyesvállalatként alakult 1989-ben. 1994-ben teljesen magyar tulajdonba került. Ezzel egy időben a cégvezetés legfőbb céljává a minőségi szemlélet, minőségi termék, minőségi munka általánossá tétele vált, amely - többek között - a tevékenységi kör megtisztítását jelentette.

Vezérképviselet

1214 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 189. Tel.: +36 1 425 3288

Szolgáltatásaink

Vezérképviseletünk szakmai tanácsadással, országos viszonteladói háttérrel, szervízhálózattal, valamint részletes ajánlatadással segíti Önt tervezési és kivitelezési kérdéseiben.

Ajánlatot kérek!